CURSUS Verticale Voetreflexologie

Wil je verticale reflextherapie (VRT) leren geven?

Ontdek hier wat deze cursus voor je kan betekenen.

Het stimuleren van de voeten met relfexzonemassages bevordert het zelfhelend vermogen van de mens. Lynne Booth werkt in een zeer exclusief bejaardentehuis in Bristol (Engeland) en behandelde veel ouderen met orthopedische klachten die moeite hadden hun voeten op te tillen. Daarom begon ze hun voetrug te behandelen en al snel behaalde ze hiermee opmerkelijke resultaten! Ze bracht de voet opnieuw in kaart, maar nu vanaf de voetrug, en ontwikkelde zo de verticale reflextherapie.

Het voordeel van verticale reflextherapie is dat het een korte behandeling is met snel resultaat. Zo werkt ze ook met deze technieken op de voeten van een voetbalploeg juist voor en na de mach.

De ontvanger van deze reflextherapie staat of zit tijdens de behandeling, zodat er druk op de voeten staat. Een complete verticale reflextherapie sessie duurt circa 20 minuten. Maar zelfs na een paar minuten kan je al opmerkbare resultaten bekomen.

Tijdens deze cursus leer je om een volledige behandeling te geven. Op de eerste plaats leer je om verticale reflextherapie behandelingen te geven om het algehele welzijn van mensen te bevorderen, maar daarna leer je eveneens om specifieke gezondheidsklachten te verlichten.

Verticale reflextherapie kan als zelfstandige behandeling worden gegeven, maar het is ook een perfecte aanvulling op andere therapieën als voetreflexologie of andere massagevormen.