GRAAG STEL IK MIJ EVEN AAN U VOOR:

In 1998 volgde ik een cursus ontspanningsmassage via de voeten.
Het effect van deze massage via de voeten was een openbaring voor mij, het verbaasde mij hoe ontspannen je hiervan kon geraken en hoe lang het ook zo bleef daarna.

Ik raakte zo nieuwsgierig naar wat je dan wel niet met voetreflexologie kon bereiken, waardoor ik me ben gaan verdiepen in voetreflexologie.

In het jaar 2000 heb ik dan mijn eigen zaak gestart als gediplomeerd voetreflexologe.

Ik ben niet  blijven stil zitten en heb me steeds verder verdiept in de verschillende soorten en behandelingsmethoden die er in voetreflexologie bestaan. Op deze manier kan ik een voetreflexbehandeling aanpassen aan de behoefte van iedere individuele klant. Ieder mens is bijzonder en uniek.

Ik ben er fier op dat ik nog  persoonlijk opleiding heb gehad van Dwight Beyers, grondlegger van de huidige voetreflexogie. Hij doceerde voetreflexologie in het internationaal instituut voor voetreflexologie, deze school had  zijn nicht Eunice Ignham  geopend in Florida nadat zij over heel Europa voetreflexologie bekend maakte.

Zo ben ik  in Engeland in de leer gegaan bij Lynne Booth om mij te specialiseren in verticale voetreflexologie. Uiteindelijk kreeg ik van haar een teacher degree en  geef ik sindsdien voor haar de cursus  verticale voetreflexologie  in België en Nederland.

Met deze techniek kunnen bijvoorbeeld sportblessures, maar ook mobiliteitsklachten en spijsverteringsklachten sneller verholpen en vermeden worden.

Verder behaalde ik het diploma zenuwrelexologie en manuele neurotherapie bij  Nico Pauly. Deze techniek gebruik ik vaak voor  rugpijnen , maar ook  heup, nek en schouderklachten .

Met de kennis van Chinese voetreflexologie bewerk ik de meridianen en de belangrijke accupressuurpunten op de benen en voeten .

Spijsvertering en stress gerelateerde klachten reageren zeer goed via deze methode.

Ontspannings- en therapeutische lichaamsmassages leunen zeer dicht aan bij reflexologie. Zij zijn zelfs complementair. Door de jaren heen heb ik in het binnen- en buitenland diverse massagetechnieken geleerd en stages gevolgd. Ik kan u dan ook een uitgebreid aanbod van massages aanbieden. Een van mijn toppers is de Balinese massage.

Levenslang leren is mijn motto.

Ik heb met succes bij het ICZO de 2 jarige opleiding orthomoleculair therapeut afgerond. Met deze kennis geef ik mijn klanten indien nodig extra advies over hun voeding om zo eventueel hun klachten te verminderen of te verbeteren.

Kortom, mijn praktijk staat garant voor deskundigheid, waar u als klant steeds centraal staat.

Heb je nog vragen?

Dan kan je me steeds vrijblijvend vragen om advies.

U kan  bij mij ook terecht voor oncoreflexologie.

Dit is een speciale behandelvorm voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker.

Ik heb dikwijls vastgesteld dat de oncoreflexmasssage die ik toepas op benen en voeten, zeer goede resultaten geeft bij allerlei bijwerkingen van behandelingen zoals chemo en bestralingen.

Al meer dan twintig jaar ben ik lesgeefster voetreflexologie aan de Wellness Academie in België en Nederland.

Ondertussen hebben al honderden cursisten de wondere wereld van reflexologie leren ontdekken. Steeds met de grootste tevredenheid .

Heb je zelf zin om voetreflexologie te leren, neem dan zeker een kijkje op deze website bij de opleidingen die ik aanbied.
Via het BMF, dit is de Belgische Massage Federatie, geef ik ook les in oncoreflexologie.
Kijk eens naar www.massagefed.be