CURSUS Handreflexologie

Net als voetreflexologie is handreflexologie  een unieke techniek waarbij de reflexzones op de handen met de duim en de vingers worden bewerkt.

Onze handen zijn ook als het ware een spiegel van ons hele lichaam .

Als handreflexoloog gaan we er van uit dat er op onze handen reflexpunten zijn die corresponderen met onze klieren, organen en andere delen van ons lichaam. Het is een massagevorm die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevordert!

HANDREFLEXOLOGIE IS ZEER EFFECTIEF EN PRAKTISCH IN GEBRUIK

We kunnen de handen overal bewerken, op ieder moment  van de dag.

Maar je kan het ook gebruiken wanneer een cliënt gevoelig is of niet graag aan de voeten laat komen, dan zijn de handen bewerken zeker een oplossing.

HANDREFLEXOLOGIE IS IDEAAL ALS ZELFHULP

Voor jezelf maar ook om aan je klanten aan te leren zodat ze sneller herstellen.

De handen bij uzelf bewerken kan je goed toepassen wanneer u zich hebt bezeerd of een klacht hebt en niemand jou op dat moment kan helpen.

Zo kan je bij jezelf of vrienden en familie in nood de eerste hulp toedienen op de handen, bv bij kiespijn, hoofdpijn,  rugpijn of stress, enz…….

HANDREFFLEXOLOGIE IS HEERLIJK EN ZEKER EEN AANVULLING BIJ VOETREFLEXOLOGIE OF EENDER WELKE MASSAGE JE AL UITVOERT IN JE PRAKTIJK.

 In deze ervaringsgerichte cursus maak je kennis met de reflexpunten, drukpunten en meridiaanpunten op de handen.

Je leert ontspannende massagetechnieken aan waarmee je het zelfregulerend vermogen van je cliënten herstelt.

Je verlicht de stress en spanningen door de behandeling van de reflexzones. Zo stimuleer je de herstelkracht van het lichaam en versterk je het immuniteitssysteem van je cliënten.