Zenuwreflexologie

Alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door zenuwprikkels. Denk aan o.a. ademhaling, spijsvertering, bloedsomloop, hartslag, bewegingen van ons lichaam enz.

Als in één of meerdere processen om welke reden dan ook een stagnatie plaatsvindt, zal de zenuwoverdracht naar dat gebied ook gestoord zijn of gestoord worden.

Door op de voet met een speciale techniek die bewuste zenuwen aan te drukken tracht ik deze te normaliseren.

Bijvoorbeeld: via de nervus Ischiadicus gaan er impulsen naar het ruggemerg. Vandaar via opstijgende banen naar de hersenen en die sturen vervolgens langs afdalende banen een seintje naar het desbetreffende orgaan, spieren etc. Daar wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam in werking gezet. Dus eigenlijk wordt het probleem aangepakt bij de “basis”, nl. de zenuwprikkel.

Afhankelijk van de klachten combineer ik behandelingen. Zowel zenuwreflex, klassieke reflexologie als massage kunnen in één behandeling worden gecombineerd.

Door ervaringen in de praktijk geeft dit vaak prachtige resultaten. Hoe snel verbetering van klachten optreedt is sterk afhankelijk van de aard van de klachten en hoelang deze er al zijn. Klachten die langer bestaan vragen derhalve een intensievere behandeling.

Acute aandoeningen daarentegen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijnen, nek-, schouder- en rugklachten kunnen met deze therapie vaak sneller verholpen worden.