LOMI LOMI Massage

De traditionele strijk- en kneedkunst uit Hawaï is een tip onder massageliefhebbers. Geen wonder want de naam alleen al belooft ongekend genot: Lomi is de Hawaiiaanse term voor massage en betekend “drukken, kneden, wrijven”, maar ook “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. En als in deze taal een woord wordt verdubbeld dus Lomi Lomi, dan wordt de betekenis nog enkele malen sterker. Hier komt dan nog het woord Nui bij wat voor “uniek, belangrijk, groot” staat. Vrij vertaald leer je deze dag dus een geweldige, superontspannende massagetechniek.

 

Lomi Lomi is een massagetechniek dat oorspronkelijk uit Hawaï komt en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Lomi Lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven. Het lichaam wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme. Vastgezette spanningen komen vrij en gezondheid wordt gestimuleerd. Na de massage voelt men zich als herboren.

 

Tijdens deze massage wordt ook veel aandacht besteed aan de afvalstoffen in het lichaam naar de lympfeknopen te geleiden, waar ze dan weer uit het lichaam worden afgevoerd. Dit is een grondige en diep-ontspannende massage, die een effect kan hebben op zowel, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De Lomi Lomi Massage is geweldig om te geven, mooi om te zien en heerlijk om te ondergaan.

 

Een Lomi Lomi massage duurt 60 minuten .In die tijd wordt het lichaam van stress, angst en spanning bevrijd. Hiervoor wordt er een dansritueel op de huid uitgevoerd. Er wordt niet alleen gemasseerd met de handen maar ook met het zachte gedeelte van de onderarmen.

 

Er wordt gebruik gemaakt van Sabai massage olie.

 

Sabai Olie wordt al eeuwenlang gebruikt als dé massageolie in Thailand. Het land van oudsher bekend om de ‘Thaise Massages’. Alleen de Thai kennen de kunst van de massage als geen ander volk ter wereld. Sabai Olie speelt hierbij een essentiële rol. Het eerste laagje Sabai Olie wordt aangebracht; de etherische extracten van lotusbloesem en jasmijn hebben een rustgevende werking waardoor de huid ontspant. Nu kan de reeds verzadigde huid opnieuw van olie worden voorzien. Deze tweede laag zal niet snel worden opgenomen: een perfecte basis voor een heerlijke massage.